Kategorier
Special-dagar

Öppettider i december

I december har vi lite speciella öppettider, så titta gärna här innan du planerar ditt besök!

Generellt har vi öppet onsdag till söndag, 10:00-17:00, så om det inte står något annat är det de öppettiderna som gäller. En liknande lista för januari läggs upp inom kort. Varmt välkomna!

Fredag 10 december: 10:00 – 16:00

Söndag 12 december: 12:00 – 17:00

Fredag 24 december: Stängt

Lördag 25 december: Stängt

Söndag 26 december: Stängt

Tisdag 28 december: 10:00 – 17:00

Fredag 31 december: Stängt

Lördag 1 januari: Stängt

Kategorier
Special-dagar

Information om fredag 26 november

På fredag den 26 november 2021 så stänger vi klockan 16:00, på grund av ett privat evenemang.

Sen har vi öppet som vanligt hela helgen 10:00-17:00!

Är du sugen på att boka en egen fest hos oss? Kontakta våra partners på Skeppsholmsgruppen här!

Kategorier
Utställning

Vi öppnar 11:00 söndag 14 november!

På grund av oförutsedda händelser i museet tvingas vi öppna klockan 11:00 istället för 10:00 idag.

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta, och bjuder alla vuxna på kaffe när vi öppnat.

Alla pappor får dessutom en kexchoklad, det är ju ändå Fars dag! (Så långt lagret räcker)

Varmt välkomna 11-17!

Kategorier
Utställning

Stockholm Toy Museum hemifrån!

Nu kan du ta med dig en helt unik upplevelse hos Stockholm Toy Museum hem! Tillsammans med företaget Konsertbutiken erbjuder vi en spännande rundtur i de långa, underjordiska tunnlarna, där du ihop med ett stort gäng sångare, dansare, akrobater och artister får gå på äventyr med museichefen Kajsa och seriefiguren Adamson! Sjung och dansa med oss, svara på roliga quizfrågor med hela familjen och få 30% rabatt på ditt nästa besök hos oss!
Detta roliga paket är den perfekta julklappen/födelsedagspresenten/onsdagsgåvan till alla dina nära och kära, och finns att köpa i vår museibutik eller via Konsertbutikens hemsida för 395 kr.

Bonus!
För att få en extra rolig upplevelse, kan du avnjuta en av scenerna i 360° Virtual Reality. Om du inte har ett VR-kit hemma själv, så kan du komma och testa hos oss i museet!

Kategorier
Marknad Special-dagar

Leksaksmarknad 30 oktober

Lördagen den 30 oktober kan du komma och möta ett 20-tal samlare som visar upp och säljer delar av sina samlingar i våra lokaler! Här kan du hitta massor med nostalgiska presenter eller spännande samlarobjekt!

Kanske hittar du redan nu den perfekta julklappen till den där släktingen som verkar ”ha allt”? Eller vill du kanske bygga på din egen samling lite extra, för att i framtiden öppna ditt eget leksaksmuseum? Oavsett vad blir det en mycket trevlig dag med fina leksaker, glada miner och unika leksaker!

Ingen förbokning behövs, utan tillträdet till marknaden ingår i biljettpriset.

OBS! Just denna dag plockar vi undan käpphästhoppningen, för att få plats med alla utställare, men denna kommer tillbaka igen på söndag 31 oktober.

Kategorier
Utställning

Hjälp oss anpassa Stockholm Toy Museum

Tidigare i år bad vi om volontärer till ett mycket viktigt projekt, då vi vill anpassa museets utställningar beroende på olika kognitiva förmågor. Vi har fått flera mycket värdefulla svar, och nu vill vi ha ännu fler!

Läs mer här och se hur du kan hjälpa oss här: www.toymuseum.se/frageformular-for-kognitiv-anpassning

OBS! Detta projekt är fortfarande i sina tidiga stadier, och vi tar gärna emot feedback från er hur vi kan förändra och förbättra frågeformuläret. Hör av er till info@toymuseum.se!

Kategorier
Special-dagar

Stockholm Toy Museum fyller 4 år 4-5 september!

Den 2 september 2017 öppnade vi dörrarna till museet, som då gick under namnet Bergrummet – Tidö Collection of Toys and Comics.

Otroligt nog har det nu gått hela fyra år sedan dess, och det ska såklart firas! Lördag och söndag 4 och 5 september 2021 hoppas vi att vädret samarbetar med oss, och tar fram grillen och grillar korv, kör lådbilar utanför entrén och gjuter tennsoldater i kaféet!

Uppdatering: Pga oförutsedda problem har vi inte möjlighet att grilla korv denna helg, men det finns minst lika god kokt korv till försäljning inne i kaféet.

Självklart är hela museet också öppet som vanligt, med fullt av leksaker, serier, bus och lekfullhet.
I kaféet kommer det finnas en särskild födelsedagsbakelse till extra bra pris, och vi bjuder på kaffet hela helgen!

Kom och fira och lek med oss! Ingen förbokning krävs, men vi ber självklart fortsatt alla att hjälpas åt att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och ha lite tålamod med varandra om en lekyta är upptagen en stund.

Välkomna!

Kategorier
Special-dagar

Information om lördag den 24 juli

Lördagen den 24 juli kommer vi att utföra en filminspelning på Stockholm Toy Museum, i samarbete med Florian Voss och Konsertbutiken. Inspelningen kommer att pågå hela dagen, under ordinarie öppettider, men vi kommer naturligtvis ändå ta emot besökare som vanligt! Vi kommer att spela in på olika platser runtom i museet, så ibland kan det komma att bli så att du inte kan passera på ett par minuter, utan får vänta en liten stund och titta på medan vi spelar in, eller gå runt det andra hållet. Det kommer att bli en väldigt rolig dag där ni besökare kan se sångare, musiker, dansare, skådespelare och till och med akrobater utnyttja de spännande lokalerna maximalt!Just när det filmas kommer vi be er som tittar på i närheten att dämpa volymen litegrann, och hålla ett respektfullt avstånd till artisterna, men i vissa scener KAN det vara så att vi behöver lite statister, och då får ni jättegärna vara med! 

Filmen som spelas in är en digital show-visning av museet, som kan köpas som ett fysiskt paket av den som vill ta med en spännande, interaktiv musei-upplevelse hem! Det kommer att bjudas på sång, dans, allsång, ett roligt quiz och en spännande historia, alltihop framfört av artister i absolut toppklass. Tillsammans blir det en unik upplevelse som inte kan upplevas på något annat sätt!

I paketet kommer du också att få fler roliga grejer, t.ex. en rabattvoucher till museet för dig och din familj, och en rolig leksak! Detta paket passar lika bra både för den som aldrig besökt museet förut, som för den som besökt oss flera gånger! Bjud in vänner och familj för att titta, sjunga och quizza tillsammans!

Den som vill får gärna redan nu förhandsboka ett paket eller två, som släpps till försäljning i början av september 2021 till ett pris av 395 kr. Du som förhandsbokar ett paket får även 10% rabatt!

OBS Under denna dag kommer bollbanan inte att vara igång under stora delar av dagen, men startar igen när vi filmat klart scenerna som spelas in i anslutning till banan.Resten av sommaren har vi öppet som vanligt onsdag till söndag 10-17, för den som hellre kommer då.
Välkomna!

Foto av museets interiör. Två små barn tittar in i ett runt fönster på ett stort gult klot. I bakgrunden syns råa, grå bergväggar, en grön cylinder med fönster i, och några äldre kvinnor.
Kategorier
Utställning

Sommarens öppettider

Äntligen är sommarlovet här för många barn! Som grädde på moset har ju dessutom restriktionerna börjat lätta lite i Stockholms län, så vi har beslutat att utöka våra öppettider från och med vecka 24!

Under sommaren kommer vi att ha öppet onsdag-söndag 10-17!
Detta startar alltså onsdagen den 16 juni.

För att göra vår del för att se till att smittspridningen av covid-19 håller sig på låga nivåer ber vi er fortsatt att ringa eller maila i förväg om vilken dag och tid ni vill komma, samt hur många ni är i sällskapet, så skriver vi upp er på vår gästlista.

På midsommarafton fredag den 25 juni har vi stängt, men vi öppnar som vanligt igen på midsommardagen, lördag den 26 juni.

Under flera tillfällen under sommaren kommer vi att ta ut våra populära lådbilar eller käpphästar, för extra skoj i sommarsolen!
Varmt välkomna, alla sommarlovsfirare!

Kategorier
Covid-19 Kognitivt projekt Senior Volontär

Seniora volontärer sökes för viktigt projekt

Under pandemin har Stockholm Toy Museum varit stängt enligt myndigheternas riktlinjer. Detta har givetvis varit tufft för oss som arbetar med museet men det har också givit oss möjlighet att arbeta med ett projekt som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Ett projekt som vi startade 2017.

Projektet handlar om att anpassa museet för människor med kognitiv svikt och använda museets leksaker till att väcka dessa människors minnen och ge dem stimulans. För det är ju så att det sista som lämnar hjärnan och minnenas bibliotek – det är barndomens lek.

Efter möten med forskare och personal som arbetar på äldreboenden planerar vi nu för hur vi på bästa sätt kan nå demenssjuka människor. Vi kommer jobba med interaktiva montrar som vi ljud- och ljus sätter på ett raffinerat sätt, samt anpassar informationen för människor med kognitiv svikt i olika stadier.

Nu söker vi er volontärer – ni som inte lider av en demenssjukdom – i åldrarna från 53 och uppåt som vill berätta om sin barndom och vilka leksaker ni gärna lekte med. Vi söker människor med olika bakgrund från olika delar av landet. Våra intervjuer/frågor kommer att ligga till grund för vårt urval av leksaker som ska stimulera människor i samma åldersgrupper som lider av demens. 

Om du tillhör denna åldersgrupp eller har en närstående som du tror skulle vilja vara med, vänligen kontakta oss. Din eller din närståendes medverkan gör det möjligt att skapa stimulans för människor som har drabbats av kognitiv svikt.

Projektidén kommer från mig David von Schinkel, jag är ägare och ansvarig för driften av Stockholm Toy Museum och vi har en av Europas största samlingar av leksaker, enorma möjligheter för detta projekt. Personligen har jag erfarenhet av hur svårt det är med nära anhöriga som drabbas av demens eller att själv drabbas av kognitiv svikt. 

Nu vill jag och mina kollegor göra en insats för våra medmänniskor som drabbats av kognitiv svikt.

Är du intresserad vänligen kontakta oss på info@toymuseum.se så återkommer vi.