Kategorier
Utställning

Höstlovsaktiviteter 2022

Snart är det höstlov och Stockholm Toy Museum kommer att öppna måndag-söndag mellan 10:00-17:00! Nedan kan ni läsa om kommande aktiviteter under höstlovet.

Halloween pyssel

Under hela höstlovet är alla barn som besöker oss välkomna att pyssla med oss.

Ansiktsmålning 29-30 oktober

Helgen den 29-30 oktober kommer alla barn som besöker oss ha möjlighet att få en ansiktsmålning. Ansiktsmålningen kommer att pågå mellan 11:00 – 15:00.

Bus eller godis!

Missa inte att fira Halloween hos oss måndag den 31:a oktober! Alla barn som besöker oss med Halloween utklädnad kommer att få en liten överraskning!

Ångloksbana ställs ut 5-6 november

Helgen den 5-6 november kommer Stockholm Live Steamers och ställer ut sin fantastiska ångloksbana hos oss! Detta vill ni inte missa!

Kategorier
Utställning

Sagostund och mys med jättebjörnen Leonard

Den 13 augusti kommer författarna av boken ”Jättebjörnen Leonard” Micke och Sebbe till Stockholm Toy Museum för att högläsa, spela och sjunga. Boken finns redan nu till salu hos oss (dock om man vill ha den signerad rekommenderas att komma den 13de) och om man fotar sig med jättebjörnen som finns på plats så har man chansen att vinna den. Det vill ni inte missa!

Micke och Sebbe kommer att högläsa/sjunga vid tre olika tillfällen denna dag. Klockan 11:00, 13:00 och 15:00. Om man vill, finns det chans att köpa en signerad bok, då får man även riktigt snygga solglasögon på köpet, goda gummibjörnar och ett fint bokmärke.

Det krävs inget betalt inträde för att vara med på sagostunden. Ingen föranmälan behövs. Museet har öppet som vanligt under dagen, med vanliga priser.

Hoppas vi ses!

Kategorier
Utställning

Käpphästparad 2022

Efter ett långt uppehåll är det äntligen dags för en käpphästparad igen! Den 11 juni klockan 13:00 kommer vi att tåga tillsammans runt Skeppsholmen. Vem som helst kan vara med, antingen med egen käpphäst eller med en av museets käpphästar. För att anmäla er till käpphästparaden, skicka in ditt namn, ålder och om du tar med egen käpphäst eller lånar till: info@toymuseum.se

Kategorier
Utställning

PonyFest

Den 6 augusti 2022 anordnar Stockholm Toy museum tillsammans med Drömdalen, Ponyfest 2022. 

Ett event som tar oss med genom My Little Ponys resa från 80-talet, genom 5 generationers ponnyer, och in i 2022 då i filmens värld Equestria bara är en legend. Men magin med ponnyerna fortsätter att fängsla och intresset för My Little Pony är större än någonsin förr!

Med andra ord, detta är ett utmärkt tillfälle för alla My Little Pony – älskare oavsett ålder att träffas på världens fest! 

Hela dagen kommer att vara fylld med aktiviteter för både stora och små, inomhus som utomhus. Bland annat kommer det att bjudas på en spännande tipsrunda, pony-marknad, roliga utomhusaktiviteter och mycket mer! Självklart kommer även museet vara öppet som vanligt under denna dag. ALLA är välkomna!

Biljetter kommer gå att förköpa, mer info kommer inom kort!

Kategorier
Utställning

Fotoutställning om Anderstorp och Scandinavian Raceway

Stockholm Toy Museum har  en nära relation till svensk motorsport genom vårt systermuseum Mc Collection Tidö Slott utanför Västerås. Där samsas motorcyklar och cyklar från förr med rallybilar och banbilar som kört på några av världens mest anrika banor.

Av den anledningen visar vi under en månads tid fotoutställningen FORMEL 1

SCANDINAVIAN RACEWAY, ANDERSTORP 1976, 1977, 1978, med foton av Jan Wärnelöv.

Jan var klubbfotograf för Scandinavian Raceway på Anderstorp 1976-1978 och fick då nöjet att ta bilder av några riktiga legendarer som Niki Lauda, Jackie Stewart, Ronnie Peterson och även vårt svenska kungapar. De över 4000 bilderna från de här åren har blivit noggrant genomgångna för att skapa den här unika och spännande utställningen i våra tunnlar!

Utställningen är öppen 10 mars – 5 maj, under museets ordinarie öppettider. Tillgång till utställningen ingår naturligtvis i normalt entrépris till Stockholm Toy Museum.

Kategorier
Special-dagar

Avvikande öppettider 2022

Under året har vi lite speciella öppettider, så titta gärna här innan du planerar ditt besök! Under påskhelgen har vi öppet som vanligt.

Generellt har vi öppet onsdag till söndag, 10:00-17:00, så om det inte står något annat är det de öppettiderna som gäller. Sidan uppdateras regelbundet om något ändras eller läggs till. Varmt välkomna!

Fredag 24 juni: Stängt

Lördag 24 december: Stängt

Söndag 25 december: Stängt

Tisdag 27 december: 10:00-17:00

Lördag 31 december: Stängt

Söndag 1 januari 2023: Stängt

Kategorier
Utställning

Stockholm Toy Museum hemifrån!

Nu kan du ta med dig en helt unik upplevelse hos Stockholm Toy Museum hem! Tillsammans med företaget Konsertbutiken erbjuder vi en spännande rundtur i de långa, underjordiska tunnlarna, där du ihop med ett stort gäng sångare, dansare, akrobater och artister får gå på äventyr med museichefen Kajsa och seriefiguren Adamson! Sjung och dansa med oss, svara på roliga quizfrågor med hela familjen och få 30% rabatt på ditt nästa besök hos oss!
Detta roliga paket är den perfekta julklappen/födelsedagspresenten/onsdagsgåvan till alla dina nära och kära, och finns att köpa i vår museibutik eller via Konsertbutikens hemsida för 395 kr.

Bonus!
För att få en extra rolig upplevelse, kan du avnjuta en av scenerna i 360° Virtual Reality. Om du inte har ett VR-kit hemma själv, så kan du komma och testa hos oss i museet!

Kategorier
Marknad Special-dagar

Leksaksmarknad 30 oktober

Lördagen den 30 oktober kan du komma och möta ett 20-tal samlare som visar upp och säljer delar av sina samlingar i våra lokaler! Här kan du hitta massor med nostalgiska presenter eller spännande samlarobjekt!

Kanske hittar du redan nu den perfekta julklappen till den där släktingen som verkar ”ha allt”? Eller vill du kanske bygga på din egen samling lite extra, för att i framtiden öppna ditt eget leksaksmuseum? Oavsett vad blir det en mycket trevlig dag med fina leksaker, glada miner och unika leksaker!

Ingen förbokning behövs, utan tillträdet till marknaden ingår i biljettpriset.

OBS! Just denna dag plockar vi undan käpphästhoppningen, för att få plats med alla utställare, men denna kommer tillbaka igen på söndag 31 oktober.

Kategorier
Utställning

Hjälp oss anpassa Stockholm Toy Museum

Tidigare i år bad vi om volontärer till ett mycket viktigt projekt, då vi vill anpassa museets utställningar beroende på olika kognitiva förmågor. Vi har fått flera mycket värdefulla svar, och nu vill vi ha ännu fler!

Läs mer här och se hur du kan hjälpa oss här: www.toymuseum.se/frageformular-for-kognitiv-anpassning

OBS! Detta projekt är fortfarande i sina tidiga stadier, och vi tar gärna emot feedback från er hur vi kan förändra och förbättra frågeformuläret. Hör av er till info@toymuseum.se!

Kategorier
Special-dagar

Stockholm Toy Museum fyller 4 år 4-5 september!

Den 2 september 2017 öppnade vi dörrarna till museet, som då gick under namnet Bergrummet – Tidö Collection of Toys and Comics.

Otroligt nog har det nu gått hela fyra år sedan dess, och det ska såklart firas! Lördag och söndag 4 och 5 september 2021 hoppas vi att vädret samarbetar med oss, och tar fram grillen och grillar korv, kör lådbilar utanför entrén och gjuter tennsoldater i kaféet!

Uppdatering: Pga oförutsedda problem har vi inte möjlighet att grilla korv denna helg, men det finns minst lika god kokt korv till försäljning inne i kaféet.

Självklart är hela museet också öppet som vanligt, med fullt av leksaker, serier, bus och lekfullhet.
I kaféet kommer det finnas en särskild födelsedagsbakelse till extra bra pris, och vi bjuder på kaffet hela helgen!

Kom och fira och lek med oss! Ingen förbokning krävs, men vi ber självklart fortsatt alla att hjälpas åt att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och ha lite tålamod med varandra om en lekyta är upptagen en stund.

Välkomna!