Besök

Vi har öppnat igen!
—————
Vi har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder för att göra ditt besök hos oss så tryggt som möjligt. Exempelvis har vi ställt fram ännu mer handsprit överallt, vi tillåter bara ett sällskap åt gången vid de interaktiva ytorna, och varannat bord i kaféet är avstängt.
OBS! Från och med den 28 december 2021 så gäller regeln om att varje person ska ha minst 10 kvadratmeter att röra sig på, så vi håller alltid noggrann koll på att det aldrig är mer än 130 personer inne i museet samtidigt. I dagsläget behöver du däremot inte förboka ditt besök, utan vi ser till att det blir bra med avstånd mellan alla sällskap som går in. Det finns också ett stort ansvar på er som besökare att hålla avstånd till andra och ge varandra utrymme, och självklart stanna hemma om ni är sjuka eller upplever förkylningssymtom.

Notera att vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och i värsta fall kan vi komma att stänga igen med kort varsel. Håll koll här på hemsidan och i sociala medier för att hålla dig uppdaterad.

Öppettider

Måndag, tisdag: Stängt
Onsdag – söndag: 10:00 – 17:00

Priser

  • Vuxen: 140 kr
  • Senior: 110 kr
  • Student 90 kr
  • Barn 4-18 år: 90 kr
  • Barn 0-3 år: Gratis

Grupper

Är ni en förening, en skolklass, ett företag eller bara ett gäng kompisar som vill guidas runt i våra samlingar?

Årskort

Just nu har vi ett extra bra erbjudande på våra årskort.
Redan efter två besök har du sparat pengar! Årskortet är personligt och gäller i ett år efter inköpsdatum eller enligt överenskommelse. En perfekt present till den som älskar leksaker, men hatar att städa.

Vill du köpa ett årskort som börjar gälla nästa gång du besöker oss? Skicka ett mail till info@toymuseum.se!

Vuxen………….……210 kr
Senior……………….165 kr
Student..…………..135 kr
Barn 4-18 år……135 kr
Barn 0-3 år…….Gratis

Hitta till oss

Stockholm Toy Museum
Svensksundsvägen 5
Skeppsholmen
Stockholm

Du hittar oss i det underjordiska bergrummet, till vänster 100 meter efter bron över till Skeppsholmen!
Buss 65 stannar precis utanför, station Östasiatiska museet.
Annars är det en vacker promenad på knappt 10 minuter från tunnelbanestation Kungsträdgården.
För parkering hänvisar vi till Östasiatiska Museet och Moderna Museets parkeringsplatser.

Tillgänglighet

Hela Stockholm Toy Museum är beläget i ett plan, utan trappor eller höga trösklar. Det går därför bra att gå runt i museet med både rullstol, barnvagn eller rullator. Dock är det grus utanför vår entré, och om du behöver du hjälp att komma in så är du välkommen att ringa oss på 08-599 08 430, så kommer vi ut till dig!

Längs med hela leksaksdelen i museet finns det bänkar att sitta eller stå på, om en behöver en liten paus. Vi har också en rullstol vid entrén att låna vid behov.

För personer med synnedsättning finns det några ställen där man kan känna på leksaker, dock står de flesta av våra utställningsföremål bakom glas av säkerhetsskäl.

De bästa parkeringsmöjligheterna finns utanför Moderna Museet, på andra sidan ön, eller utanför Östasiatiska Museet, som ligger ”ovanför” oss. Därifrån går kortaste vägen till oss via en trappa.
Blir du avsläppt av bil, taxi eller färdtjänst så är vår adress Svensksundsvägen 5.

Lekytor

Runtom i museet finns flera ytor där våra yngsta besökare kan få leka.
Till exempel kan en steka pannkakor och köttbullar i Bamses farmors kök, hoppa käpphästhoppning, spela flipperspel eller låna böcker och spel i kaféet.

Kafé

I vårt kafé kan du hitta både klassisk svensk fika med bl.a. chokladbollar, mazariner och kaffe, så väl som enklare lunch i form av paj, pannkakor och lokalproducerad korv. Vi har alltid vegetariska alternativ, och ofta även veganska.