Höstlovsaktiviteter 2022

Snart är det höstlov och Stockholm Toy Museum kommer att öppna måndag-söndag mellan 10:00-17:00! Nedan kan ni läsa om kommande aktiviteter under höstlovet.

Halloween pyssel

Under hela höstlovet är alla barn som besöker oss välkomna att pyssla med oss.

Ansiktsmålning 29-30 oktober

Helgen den 29-30 oktober kommer alla barn som besöker oss ha möjlighet att få en ansiktsmålning. Ansiktsmålningen kommer att pågå mellan 11:00 – 15:00.

Höstlovsaktiviteter hos Toy Museum Stockholm, ett barnvänligt museeum

Bus eller godis!

Missa inte att fira Halloween hos oss måndag den 31:a oktober! Alla barn som besöker oss med Halloween utklädnad kommer att få en liten överraskning!

Ångloksbana ställs ut 5-6 november

Helgen den 5-6 november kommer Stockholm Live Steamers och ställer ut sin fantastiska ångloksbana hos oss! Detta vill ni inte missa!

Sagostund och mys med jättebjörnen Leonard

Den 13 augusti kommer författarna av boken “Jättebjörnen Leonard” Micke och Sebbe till Stockholm Toy Museum för att högläsa, spela och sjunga. Boken finns redan nu till salu hos oss (dock om man vill ha den signerad rekommenderas att komma den 13de) och om man fotar sig med jättebjörnen som finns på plats så har man chansen att vinna den. Det vill ni inte missa!

Micke och Sebbe kommer att högläsa/sjunga vid tre olika tillfällen denna dag. Klockan 11:00, 13:00 och 15:00. Om man vill, finns det chans att köpa en signerad bok, då får man även riktigt snygga solglasögon på köpet, goda gummibjörnar och ett fint bokmärke.

Det krävs inget betalt inträde för att vara med på sagostunden. Ingen föranmälan behövs. Museet har öppet som vanligt under dagen, med vanliga priser.

Hoppas vi ses!

Ta med ditt barn till leksaksmuseet i Stockholm för sagostund

Käpphästparad 2022

Efter ett långt uppehåll är det äntligen dags för en käpphästparad igen! Den 11 juni klockan 13:00 kommer vi att tåga tillsammans runt Skeppsholmen. Vem som helst kan vara med, antingen med egen käpphäst eller med en av museets käpphästar. För att anmäla er till käpphästparaden, skicka in ditt namn, ålder och om du tar med egen käpphäst eller lånar till: info@toymuseum.se

PonyFest

Den 6 augusti 2022 anordnar Stockholm Toy museum tillsammans med Drömdalen, Ponyfest 2022. 

Ett event som tar oss med genom My Little Ponys resa från 80-talet, genom 5 generationers ponnyer, och in i 2022 då i filmens värld Equestria bara är en legend. Men magin med ponnyerna fortsätter att fängsla och intresset för My Little Pony är större än någonsin förr!

Med andra ord, detta är ett utmärkt tillfälle för alla My Little Pony – älskare oavsett ålder att träffas på världens fest! 

Hela dagen kommer att vara fylld med aktiviteter för både stora och små, inomhus som utomhus. Bland annat kommer det att bjudas på en spännande tipsrunda, pony-marknad, roliga utomhusaktiviteter och mycket mer! Självklart kommer även museet vara öppet som vanligt under denna dag. ALLA är välkomna!

Biljetter kommer gå att förköpa, mer info kommer inom kort!

Delta i PonyFest hos Stockholm Toy Museum, ett event för barn!

Fotoutställning om Anderstorp och Scandinacian Raceway

Stockholm Toy Museum har  en nära relation till svensk motorsport genom vårt systermuseum Mc Collection Tidö Slott utanför Västerås. Där samsas motorcyklar och cyklar från förr med rallybilar och banbilar som kört på några av världens mest anrika banor.

Av den anledningen visar vi under en månads tid fotoutställningen FORMEL 1

SCANDINAVIAN RACEWAY, ANDERSTORP 1976, 1977, 1978, med foton av Jan Wärnelöv.

Jan var klubbfotograf för Scandinavian Raceway på Anderstorp 1976-1978 och fick då nöjet att ta bilder av några riktiga legendarer som Niki Lauda, Jackie Stewart, Ronnie Peterson och även vårt svenska kungapar. De över 4000 bilderna från de här åren har blivit noggrant genomgångna för att skapa den här unika och spännande utställningen i våra tunnlar!

Utställningen är öppen 10 mars – 5 maj, under museets ordinarie öppettider. Tillgång till utställningen ingår naturligtvis i normalt entrépris till Stockholm Toy Museum.

Besök fotoutställning om racing i Bergsrummet, Stockholms leksaksmuseum

Stockholm Toy Museum hemifrån!

Nu kan du ta med dig en helt unik upplevelse hos Stockholm Toy Museum hem! Tillsammans med företaget Konsertbutiken erbjuder vi en spännande rundtur i de långa, underjordiska tunnlarna, där du ihop med ett stort gäng sångare, dansare, akrobater och artister får gå på äventyr med museichefen Kajsa och seriefiguren Adamson! Sjung och dansa med oss, svara på roliga quizfrågor med hela familjen och få 30% rabatt på ditt nästa besök hos oss!


Detta roliga paket är den perfekta julklappen/födelsedagspresenten/onsdagsgåvan till alla dina nära och kära, och finns att köpa i vår museibutik eller via Konsertbutikens hemsida för 395 kr.

Bonus!
För att få en extra rolig upplevelse, kan du avnjuta en av scenerna i 360° Virtual Reality. Om du inte har ett VR-kit hemma själv, så kan du komma och testa hos oss i museet!

Se Stockholms leksaksmuseum Toy Museum hemifrån via digital rundtur.

Hjälp oss anpassa Stockholm Toy Museum

Tidigare i år bad vi om volontärer till ett mycket viktigt projekt, då vi vill anpassa museets utställningar beroende på olika kognitiva förmågor. Vi har fått flera mycket värdefulla svar, och nu vill vi ha ännu fler!

Läs mer här och se hur du kan hjälpa oss här: www.toymuseum.se/frageformular-for-kognitiv-anpassning

OBS! Detta projekt är fortfarande i sina tidiga stadier, och vi tar gärna emot feedback från er hur vi kan förändra och förbättra frågeformuläret. Hör av er till info@toymuseum.se!

Se leksaker från 1600-talet och framåt hos Toy Museum i Stockholm

Sommarens öppettider 2022

Äntligen är sommarlovet här för många barn! Som grädde på moset har ju dessutom restriktionerna släppt helt!

Under sommaren kommer vi ha öppet onsdag – söndag kl. 10 – 17, som vanligt!

På midsommarafton fredag den 24 juni har vi stängt, men vi öppnar som vanligt igen på midsommardagen, lördag den 25 juni.

Under flera tillfällen under sommaren kommer vi att ta ut våra populära lådbilar eller käpphästar, för extra skoj i sommarsolen!
Varmt välkomna, alla sommarlovsfirare!

Kulturnatt Stockholm 2021

Årets upplaga av Kulturnatt Stockholm fick för andra året i rad upplevas på webben istället för på plats.

Tack vare detta kunde därför ännu fler människor njuta av kultur från 127 olika aktörer runtom i Stockholm!

Nedan kan du se vårt bidrag, en fantastisk konsert från fören på en trampbil! Den otroliga Caroline Pehrson och Leksaksorkestern bjöd in till en musikalisk resa i våra tunnlar.

Medverkande:
Sång, gitarr och låtskrivare: Caroline Pehrson
Ägg, melodica, ukulele och kazoo: Ida Gratte
Xylofon, dinosaurie och bongotrumma: Amanda Klinthäll
Filmare: Sven Ringmar
Lådbilschaufför och ägg: Kajsa Logan-Müller

Berömda hästar

Bergrummet – Tidö Collection of Toys and Comics fyller 2 år och firar med utställningen Berömda hästar på Skeppsholmen i centrala Stockholm!

Genom historien har hästarna alltid varit älskade leksaker för barn. Vem har inte gungat på en gunghäst eller ridit på en käpphäst? Mycket talande är att ett av Sveriges främsta symboler är dalahäst och att ridningen är enormt stort bland barn och vuxna i hela landet.

Utställningen visar både kända leksakshästar och berättar historier om hästar som inspiration. Bland annat får besökare höra den makalösa historien om museets ägare David von Schinkels mormor Linde Klinckowström von Rosen som var en otroligt skicklig ryttare och red hela vägen från Stockholm till Rom och tillbaka! 

Hästar har varit viktiga även i serievärlden med många härliga radarpar som Fantomen med sin Hero, Bamse och hans Billy Boy eller Mulle från Min Häst för att nämna några.

Även samlarvärlden är intresserad av olika sorters hästar. Dalahästar är attraktiva samlarobjekt liksom My Little Pony som idag har skapat stora samlargrupper som har sociala kretsar med samlarträffar och aktiva sociala mediegrupper med många vuxna samlare i hela världen.

I utställningen finns käpphäststall med käpphästar som barnen får sköta om och ta med på hoppning över hinder eller ridtur genom hela museet. Fenomenet käpphästar har fullkomligt exploderat de senaste åren sedan finska tonårstjejer började syssla med käpphästar på allvar och ordnade tävlingar på både lokal och nationell nivå. På museet blir det vissa helger både tillverkning av käpphästar och prova på hoppning med käpphäst. Det går även att leka stallekar med mindre hästar eller gunga på gunghästar. 

Den 26 oktober 2019 ordnas en käpphästparad från Hovstallet till Bergrummet för alla intresserade.

Nedan kan du se några bilder från utställningen.