Frågeformulär för kognitiv anpassning

Hej och välkommen till vår portal för att hjälpa till med vårt viktiga projekt, som bygger på att vi vill anpassa Stockholm Toy Museum för personer som lider av kognitiv svikt. Vi kommer, tillsammans med experter på området, jobba med interaktiva montrar som vi ljud- och ljussätter på ett raffinerat sätt, samt anpassar informationen för människor med kognitiv svikt i olika stadier.

Vårt mål med Stockholm Toy Museum har alltid varit att alla som kommer in genom våra dörrar ska känna sig välkomna, oavsett ålder, bakgrund eller kognitiv förmåga. Personer med sjukdomar som påverkar minnet har ett extra stort behov av att få se saker som triggar igång minnesbanken, och det sista som lämnar hjärnan och minnenas bibliotek – det är barndomens lek.

Nu behöver vi din hjälp, du som minns din barndoms leksaker, serier, lekar och världshändelser. Genom att fylla i undersökningarna här nedan kan du hjälpa oss att hitta gemensamma nämnare i generationsgrupperna, så att dina jämnåriga som kanske inte minns lika mycket som du, också får återuppleva glada barndomsminnen och nostalgi.

Som tack för din hjälp bjuder vi dig och en vän på fribiljetter till Stockholm Toy Museum när du fyllt i minst tre undersökningar.

Om du tycker att det var roligt att fylla i dessa, får du gärna skicka vidare länken hit till dina vänner, och helst till personer över 50 år.

För att lära dig mer om Demens och kognitiv svikt, kan du gå in här: https://www.demenscentrum.se/Fakta-om-demens